Kuka nyt ei pullasta tykkäisi, uunituoreesta ainakin! :) Tässäpäs siis jakoon perus pulla resepti josta voi toteuttaa niin perus pallon muotoista pullaa, korvapuustia, muita täytepullia ja mitä nyt itse sitten haluaakin.
Ohjeesta tulee noin 30kpl..
Pullataikina
1/2 l maitoa (laktoositon)
1 tuorehiiva ( jos laittaa kuivahiivaa vastaava määrä on 2pss)
1,5 ruokalusikallista psylliumimjauhetta
1,5tl suolaa
4tl kardemummaa
2 munaa
2,5dl sokeria
vajaa 1kg gluteenitonta jauhoseosta (käytin semperin mix)
200g margariinia (laktoositon)
-Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon, liuettua lisää psylliumjauhe vispilällä nopeasti sekoittaen. Anna levätä noin. 10min ajan jotta psyllium turpoaa. Lisää joukkoon suola, kardemumma, munat ja sokeri. Lisää suurinosa jauhoista kädellä vaivaten tai taikina koukuilla vatkaimella. Kun taikina alkaa jämäköityä lisää joukkoon rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää paljoa tartu sormiin. (ÄLÄ LAITA JAUHOJA LIIKAA, jollet halua kovia känttyröitä ;) ).
![]() |
Psylliumin turvotus |
Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta kuin kerran eli voit ryhtyä heti toimeen ja antaa tuotosten kohota vasta pellillä ennen uuniin laittoa liinan alla.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 200`C n. 12-15min keskitasolla.
Tämä resepti maistuu niin keliaakikolle kuin "normi" viljoja sietävällekin. Eli eroa ei maista varsinkaan täytepullissa.
![]() |
Kaulittu taikina |
![]() |
Veen pullalevy uuni jonossa |
![]() |
Raesokerin laitto kera minimiehen. |
![]() |
Täsä sitä nyt olis, valmista pullaa. Nam |
![]() |
Veen oma pulla tuotos! |
![]() |
Makuhan on tärkein. :D |
![]() |
Omenahillolla täytetyt pullat, täytetään samoin kuin korvapuustit. |
-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti