sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Gluteeniton "näkkileipä"

Ensi puraisun jälkeen mietin että no "ei kovin erikoista mutta syötävää" kunnes huomasin miten himoitsin sitä vaan lisää ja lisää. Ihana rapsakka koostumus ja miljoona makuyhdistelmä vaihtoehtoa!


 
2dl maissijauhoja

1dl auringonkukan siemeniä

1dl tattari hiutaleita

½ dl rypsiöljyä

2dl kiehuvaa vettä

puolikas kourallinen rusinoita
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa sekoittaen ja kippaa massa leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi massan päälle ja painele/kauli tasaiseksi levyksi uunipellin reunoille asti. Ripottele päälle vielä suolaa ja siemeniä makusi mukaan.
Näkkäri halkaistuina paloina kipossa.
Poika toimi apukokkina ja sekoitti kaikki kuivataineet kipossa kunnolla sekaisin ennen kattilaan kaatamista. Kivaa puuhaa yhdessä vaikka pikku leipuri ei taaskaan meinannut luopua omasta kulhostaan kun oli aika. :D Lopputulos oli kuitenkin oiken hyvä ja maistuva.
Vinkki.

Voit käyttää myös muita siemeniä.

Jauhoja voi vaihdella laittamalla osan esim kookoshiutaleita tai riisijauhoja. Mittasuhteet kannattaa pitää samana jauhojen ja siemenien kanssa mutta kokeilemalla löytää omaan suuhun sopivan maku yhdistelmän. Ensikerralla meinaan kokeilla myös hunajan laittamista ja kuivien hedelmien.


Related Post:

  • Tosca-omenakakku GL, LLöysin aivan mielettömän ihanan Tosca-kakun ohjeen jonka toteutin hieman muokkaamalla ohjetta. En tiedä miten paljon voisin tätä ohjetta kehua sillä tämä todella on super herkku! J… Read More
  • Mansikka-mantelikakku GL, LIhana aamupäivä äidin, mummin ja pikkusiskon kanssa. Viimeviikolla täytin 23-vuotta ja sain sinä aamuna kyseiset sukulaiset ylläri aamiaiselle kera isäpuoleni. Lupasin leipoa kakun… Read More
  • Kinuski-päärynärahka kakkuSuussa sulavan ihana ja kesäinen kakku. Myös kovin helppo ja nopea tekele jollei jähmettymis aikaa lasketa. :) Ohjeen voi toteuttaa myös gluteenittomana vaihtamalla tavalliset dige… Read More
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti