keskiviikko 3. lokakuuta 2018

8kk

Miten paljon pelkäsin, miten paljon jännitin. Miten monet tunteet hengitin läpi mielen pyörteiden, odotuksen aikana. Nyt 8kk myöhemmin kaikki on edelleen aika kivasti kuitenkin, vaikka välillä kropan olotilat on jännittänytkin. Ihan kuin ensimmäistä kertaa pääsisin  kertomaan kesken vauva-vuoden siitä kunnolla muistaen, enkä sumussa kivusta. Niinhän se onkin, nyt toisella kertaa on asiat ihan erilailla. Miten järjettömän tärkeää oma terveys on, tai edes hieman paremmin nukutut yöt mitä viimeksi. Ne on ihan ihan tosi tärkeitä juttuja ja olen sen tiedostanutkin. Aina tulee vaiheita haasteineen, mutta nyt on kuitenkin suurimmalta osin mennyt ilman tunnetta selviytymisestä. Enkä sano etteikö tässä omia haasteita olisi ollut, mutta se kaiketi kuuluu asiaan, enkä pumpulia alleni tarvitse ollakseni onnellinen.





Ja mitä tulee näihin perinteisiin juttuihin, pienen kanssa... Joskus nukutaan paremmin, joskus huonommin. Jossain vaiheessa ne pienet yleensä kuitenkin lopulta alkaa nukkua yönsä ja se tieto tuntuu helpottavalta. Tähän hetkeen kuuluu tämä ja se siitä. Välillä tehdään hampaita tai etsitään sopivaa ruoka-ainetta. Ne on niitä perinteisiä juttuja kuitenkin. Tähän vuoteen kuuluu lukemattoman monta hetkeä. Ja rakastan jokaista niistä koko sydämestäni.

Yöt meillä menee tosiaan vaihtelevasti heräten 2-5krt/yössä, mutta just silloin kun heräämisiä tulee vaan se kaksi, on fiilis kuin voittajalla, heh. Voisi olla hunomminkin! Esikoisen kanssa tottui monen moiseen ja ne kokemukset on tuoneet helpotusta osakseen, näihin hetkiin nyt tässä. 

Vauva oppi istumaan, konttaamaan, nousemaan ylös, ottamaan tuetusti askeleita sekä karhukävelyä, yhdessä viikossa. Uskon senkin vieneen näitä vauvan unia muille maille. Sanotaan, miten vauva elää yöllä läpi päivällä opittua ja elettyä. Kuulostaa loogiselta.

4kk päästä meillä juhlitaan jo 1-vuotiasta, 5kk päästä ensimmäistä hääpäivää ja siitä taas reilu kk eteenpäin, esikoinen puhaltaa kakusta SEITSEMÄN kynttilää! Olen niin kiitollinen tästä hetkestä tässä, eletystä elämästä takana ja tulevasta. 

Ihanaa keskiviikkoa ja kaikkea parasta tulevaan! <3 

-Elisa 
2 kommenttia on "8kk"