keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Raparperihillo

Elämäni ensimmäinen itse tehty hillo ilman isovanhempien avustusta jota tein viimeksi itse ollessani lapsi. Purkkiin löysi raparperit sokerin kera ja vitsi miten helppoa ja hyvää!



Mitä tarvitset:

-1kg pestyjä ja kuutioituja raparpereja
-500g hillosokeria

-paksupohjainen kannellinen kattila
-3 lasipurkkia jotka saa tiiviisti suljettua. (Itse ostin ikean hakasella suljettavat lasi purnukat joiden mukana tuli kumirenkaat jokaisessa purkissa joka takaa tiiviin säilytyksen.)


  1. Kaada kattilaan kuutioidut raparperit.
  2. Peitä ne sokerilla ja laita kansi päälle.
  3. Anna mehustua viileässä paikassa vuorokauden verran.
  4. Keitä seosta n. 15min ajan pienesti kiehuen. (muista sekoittaa esim. puuhaarukalla vähän väliä tai jatkuvasti.)
  5. Kun seon muuttuu paksummaksi, nostele se soppakauhaa apua käyttäen pestyihin lasipurkkeihin ja sulje kannet hillon ollessa edelleen kuumaa. 
  6. Siirrä hillopurkit kylmään niiden jäähdyttyä. 
Ja siinä se. Herkkuhillot valmiina tarjottavaksi. 








MUISTUTUS: Hillo paksuuntuu purkissa eli sen ei tule olla yhtä jämäkkää purkittaessa. 

-Elisa

Related Post:

  • Mustikkapiirakka säästin hieman pohjan taikinaa ja ripottelin päälle lopuksi ennen uuniin laittoa. Pojan suurimpia herkkuja! "lishhää lishhäää" Pojan 1v7kk. Isukin kommentteja "ihan sa… Read More
  • Kana-kesäkurpitsa piirakka GL, LElikkäs tässä tämä ohje josta mainitsin viime tekstissä. Piiraan koostumus oli mielestäni hyvin onnistunut ja pysyi kasassakin jääkaapissa olon jälkeen leikatessa kun oli päässyt k… Read More
  • Juusto-broiler "sconesit" GL broiler-kesäkurpitsa piiras Miettisin tossa itselleni sopivia "välipala" vaihtoehtoja pakastettavaksi jotta en törmäisi jatkuvasti siihen ongelmaan että en tiedä mitä söisin, jo… Read More
4 kommenttia on "Raparperihillo"
  1. Käytitkö tosiaan hillosokeria? Tuo annostus on pielessä: hillosokerin suhde on 2 kg marjaa / 1 kg hillosokeria. Myös keittoaika on liian pitkä tai siis hillosokerilla ei tarvitse keittää noin kauan. Tuo kuvassa oleva sokeripussi ei näyttäisi olevan hillosokerin pakkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups.. Kuvassa tosiaan tein normaalista sokerista.. :D korjasin tekstin. :s

      Poista
  2. Kauheasti sokeria :o omenahilloon oon laittanut hillosokeria, tosin paljon vähemmän, mansikoiden sekaan laitan chia-siemeniä, jotka paksuntaa sen :) Mutta oih, olispa raparperia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh hupsista!! Laitoin siis tavallista tähän mutta korjasin ohjeeseen hillosokerin määrän.. Kiitos! 😆 hei miten teet chia-siemenistä mansikkahilloa ja miten säilyvyys?? Tekee mieli kokeilla! :)

      Poista