tiistai 7. huhtikuuta 2015

Perunarieskat (Gl, L, Maidoton)

Tässä super yksinkertainen ohje perunarieskojen tekoon. Itse käytän perunaa melko vähän omassa ruokavaliossani mutta koska valmistan muussia aina aivan liikaa, jäi sitä tälläkin kertaa yli, joten oli keksittävä siitä jotain jotta loppukin tulisi käytettyä. Näin ollen päätin kokeilla ensimmäistä kertaa mitä gluteenittomista perunarieskoista tulisi ja hyviähän niistä. Omnom.



Ainekset:

9dl perunamuusia
3dl gluteenitonta hienoa-jauhoseosta
3dl gluteenitonta tummaa-jauhoseosta
3kpl munaa
2tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset käsin sekaisin (älä vaivaa liikaa). Painele uunipelleille pyöreitä n.1,5cm paksuisia ympyröitä joihin pistele haarukalla reikiä leipien pintaan ja paista uunissa, kunnes väri vaihtuu kauniin kullan ruskeaksi. Uuni 250C n. 15min.







-Elisa

Related Post:

  • Auringonkukkasämpylät GL,L Näitä ensikertaa maistaneena mietin miksei tule useammin leivottua itse leipää jota syö. "Normaaleja" leipiä kun on kauppojen hyllyt pullollaa ja valikoima on laaja ei ehkä siit… Read More
  • Itsenäisyyspäiväkakku GL, LKaksivärinen herkkukerkku jonka voi toteuttaa myös "tavallisena" vaihtaen gluteenittomat keksit normaaleihin.. Pienempi kakku (sisällä oleva) värjätty elintarvikevärillä siniseksi … Read More
  • Piparit ja pikkutalotLähikaupasta tarttui mukaan Frian gluteenitonta piparkakkutaikinaa ja olihan sitä heti testattava pikkuapurin ja oman äidin kanssa. Joten tuumasta toimeen. Ensikerralla täytyy m… Read More
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti