Piparkakkutalon seinien tipahtaessa vahingossa käsistä
lattialle, päätin olla tekemättä uusia ja kokeilla tänä vuonna jotain ihan
muuta. Nimittäin taloa joka on tehty suklaalevyistä. Kuulostaa ehkä jo liiankin
herkulliselta vai mitä?
Minä käytin omaan pikku talooni viittä levyä, ketterämpi
voisi selvitä ehkä jopa neljällä. Mutta näin jäi myös muutama pala ihan vaan
syömiseen ja jokainen seinä on ehjä eikä paloista liimattu.. J
1.
Leikkaa symmetriset seinä levyt x2
2.
Leikkaa pääty palat niin että yläreunat muodostaa
kolmion. x2
3.
Sitten vielä katto levyt jotka ulottuvat hieman
yli talon seinien sekä päätyjen. x2
4.
Liimana käytin sulatettua suklaata.
5.
Koristeluun voi käyttää esim. jääneitä suklaa
paloja joista voi tehdä esim. ikkunaruudut. Sen lisäksi hyvin toimii myös
erilaiset karkit sekä vaikkapa keksitkin. Mitä mieleen juolahtaa. Stokkalla oli
tehty hieno katto fazerin lakupaloista. Ja päälle ”lumipölyä” saa sirottamalla
tomusokeria siivilän läpi.
Kivoja kakun teko hetkiä ja ihanaa joulun aikaa.
-Elisa
nams mä en niin piparista diggaa mut toi on herkullinen mikä suklaa toi oli crispi? ja millä sä noi sulattelit yhteen mä laittaisin tohon viel lumivyöryjä jätskillä jaa kaikki seinät eri suklaalla mikä on sun lemppari suklaa?
VastaaPoistaOn kyllä herkku! :) käytin perus maitosuklaata sekä lisäksi pähkinärouhesuklaata.. Lemppari on myös se pähkinärouhesuklaa.
Poistatarkotakko sitä fazerin keltasta?
Poistamut miten hemmetissä sula suklaa toimii liimana nakkasikko sen jääkaappiin jäähtymään?
VastaaPoistaSuklaa jähmettyy nopeasti joten ei tarvitse jääkaappia jähmettymiseen! :) -Elisa
Poistapitkästä aikaa vaikee uskoo tätä teoriaa sori :D mut jos mä laitan suklaan mikroon lämmitän ja sulatan sen niin sä väität et se jo kohta jähmettyy? täytyypä tesmaa mut muista jos mulla menee pari palaa hukkaan niin sää oot mulle pari suklaa palaa auki plus korot jokaiselta päivältä tulee extra suklaa pala mulle. vai oliko tää sanojen laittamista suuhun?;)
Poista