
Vaiheita on useampi joten menee tähän toki aikaa enemmän kun perinteisten jauhelihapihvien tekoon mutta jos työpäivän päätteeksi ei ole aikaa ruveta väsäämään ehdotankin tekoa viikonloppuna koko perheen voimin, jokaiselle löytyy kyllä jotain puuhaa! Lopputulos on sen arvoinen!
Ainesosat Lindströminpihveihin:
3kpl raakoja punajuuria ( voi tehdä myös kypsistä jolloin määrä on reilu 3dl ja keittäminen jää pois teko vaiheista)
1kpl punasipulia
400g naudan jauhelihaa
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
2dl vettä
1tl ruususuolaa (mikä vaan suola käy)
0,5tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1kpl kananmunaa
1rkl sulatettua voita
Päälle 1kpl pehmeäksi paistettua sipulia renkaiksi leikattuna.
- Laita vettä kiehumaan, kuori ja raasta punajuuret jonka jälkeen kippaa raaste kiehuvaan veteen. Keitä kiehuen 10min.
- lisää korppujauho, mausteet ja vesi kulhoon jonne mahtuu turpoamisen jälkeen kaikki ohjeen ainekset joukkoon.
- Pilko korppujauhon turvotessa puna- ja valkosipuli pieneksi, kuullota tilkassa oliiviöljyä.
- lisää siivilöidyt punajuuret, jauhleliha, muna, sulavoi ja sipulit korppujauhon joukkoon -> sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele palloiksi ja painele pellillä pyöreän pihvin muotoon. Tein aika matalia pihvejä jolloin näitä tuli 15kpl. Paistoin kahdessa erässä.
- Pihvien ollessa uunissa, paista rengas muotoon leikatut sipulit pannulla pehmeiksi.
Uuni 200`C 15min
VINKKI. Punajuuri on todella värjäävää joten käytin itse kumihanskoja pihvien muotoillussa.
Lisukkeeksi tein muussia!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti